fredag 27 juli 2012

Installera LibreOffice

På skolans datorer använder vi ju sk Open Source program som är öppna och gratis för alla att ladda ner. Ett av de mest använda programmen är LibreOffice som ju är ett alternativ till Microsoft Office.
Om man jobbar eller studerar på Kvarnby folkhögskola kan det finnas ganska stora fördelar med att ladda ner och installera LibreOffice även på sin hemdator. Har man ingen kontorssvit alls installerad är behovet uppenbart men även om man har ex MS Office underlättar det arbetet då det är lättare att skicka filer mellan skolan och hemdatorn. Det kan väl också sägas gälla generellt, att det är bra att forsätta jobba i samma program med en fil även om man byter dator. En påbörjad presentation i PowerPoint ser kanske inte exakt likadan ut i LibreOffice och tvärt om. En mycket stor fördel med att ha LibreOffice är också att det öppnar i princip alla dokumentfilformat. LibreOffice ersätter det äldre OpenOffice.

Nåväl, här kommer nu ganska detaljerade instruktioner hur man gör för att installera LibreOffice på en dator med Windows 7 - lagligt och gratis!  Det enda du måste tänka på är att du, i vanlig ordning, måste ha administratörsbehörighet på datorn du ska installera på.

Surfa hit och följ sedan bara skärmavbilderna.


Installera, kör tryck nästa och slutför precis som med den förra filen.

Nu ska du ha en genväg som ser ut så här på skrivbordet. Dubbelklicka på den för att starta programmet
Svårare än så är det inte. Nu kan du med utmärkt enkelhet flytta filer mellan skolan och din hemdator och jobba med dem varsom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar