torsdag 22 mars 2012

Konvertera pdf och bilder till redigerbara textfiler i google docs


Ibland kan man ha behov av att redigera i pdf-filer eller i bilder med text. Kanske om man skannat in dokument till exempel. Man behöver då ett sk OCR-program. OCR står för Optical Character Recognition.

En sådan funktion är faktiskt inbyggd i google dokument. Enda begränsningen är att den bara tar filer upp till 2 mb.


1. Börja med att trycka på knappen för att ladda upp dokument2. Sen är det inte svårare än att välja pdf-filen du vill konvertera från din dator och i dialogrutan som dyker upp se till att konvertering och omvandling är ikryssat. Se också till att rätt språk är valt. Är texten som ska omvandlas på svenska så ska "svenska" väljas.
 Se bild. 


I det omvandlade dokumentet som dyker upp på ditt google dokuments skrivbord ligger först texten som bild och sen som redigerbar text. Vill du arbeta vidare med dokumentet i ett annat program så kan du ladda ner dokumentet till din dator som  ex .doc eller .odt

Välj dokumentet, tryck Mer - > Hämta

1 kommentar:

  1. Hej!
    Tack för denna hjälpen, detta efterlyste vi att kunna göra men vi skulle också vilja skriva i ordflätor t ex som vi scannar in på en kopiator och då får i pdf. När jag testar blir det bara konstigt på detta sättet. Har du tips på hur jag ska göra för att få det att funka?

    SvaraRadera